Геополітична Група 12+ Міжпарламентського союзу закликала засудити незаконні дії Росії

30 березня 2015 року під час засідання Геополітичної Групи 12+, яке відбулося у м. Ханой (Соціалістична Республіка В’єтнам), у рамках 132-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу, була ухвалена Декларація на підтримку України. Народний депутат від фракції «Народний фронт», член делегації Верховної Ради України Людмила Денісова повідомила, що 27 березня українська делегація внесла на розгляд Групи 12+ та ініціювала обговорення проекту Декларації по Україні. Вона обговорювалася в комітетах протягом трьох днів, і сьогодні була прийнята.

«Члени Групи 12+ заявили про підтримку українського народу, який, як сказано в Декларації, потерпає від російської агресії. Представники парламентів Європейського Союзу та багатьох інших держав підтвердили, що у 2014 році РФ розпочала гібридну війну проти України. А її результатами стали окупація Криму та гарячі сутички на Сході України», – повідомила народний депутат, член делегації Верховної Ради України Людмила Денісова.

За її словами, члени Групи 12+ визнають, що російська підтримка нелегальних військових формувань на Донбасі, їхнє фінансування та озброєння дестабілізує ситуацію в Україні, створює загрози територіальній цілісності держави, а також дестабілізує ситуацію в усій Європі.

«Група 12+ Міжпарламентського союзу закликала міжнародне співтовариство засудити незаконні дії Росії та розширити політичний тиск на РФ, щоб змусити її виконувати свої зобов’язання відповідно до міжнародних договорів, усуваючи грубе порушення світового порядку і системи безпеки», – підкреслила Людмила Денісова.

Зазначимо, що до Групи 12+ входять всі країни Європейського Союзу, а також Албанія, Андорра, Австралія, Боснія і Герцеговина, Канада, Хорватія, Грузія, Ісландія, Ізраїль, Ліхтенштейн, Македонія, Монако, Чорногорія, Нова Зеландія, Норвегія, Сан-Марино, Сербія, Швейцарія і Туреччина.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.